13 стъпки към успешното водене на блогове

[ad_1]

Блоговете могат да бъдат много търгуем и много печеливш инструмент, ако се използват правилно. Печеленето от блогове е просто въпрос на привличане на вниманието на аудиторията и на липса на реални продажби. В тази статия ще научите 13-те най-важни стъпки за успешен блог.

1) Откъде да започнем?

Трябва да започнете своя блог с безплатна услуга за хостинг на блогове като Journal Home или Blogger. Започването с безплатна услуга за хостинг на блогове ви позволява да започнете да пишете блогове незабавно, без да имате предварително познание за скриптове, хостинг или програмиране. Тя ви позволява да се съсредоточите върху съдържанието си, а не върху вътрешната поддръжка на блога. Най-доброто предимство да започнете с безплатна услуга е, че в случай, че вашият блог не стане успешен, не губите пари или оставате да държите сметката. Най-страхотното при блога е, че те са организирани в хронологичен ред, първо се показва последният ви запис. Когато трафикът ви в блога нараства значително и сте готови да надстроите до вашия собствен домейн, тогава можете просто да направите последното си влизане в блога съобщението за вашето „преместване“. Просто добавете последен запис, в който се посочва, че вашият блог се е “преместил” и въведете новия URL адрес на блога. Което насочва посетителите към новия ви блог сайт, като запазва следенето ви, без големи неудобства за никого. Надстройте, колкото трябва … но само когато трябва!

2) Ниша

Ниша е целенасочен продукт, услуга или тема. Първо трябва да решите продукт, услуга или тема, които ви интересуват. Изберете област, за която можете ежедневно да пишете с ентусиазъм. Можете да използвате услуги за изследване на ключови думи като Google Zeitgeist или Yahoo! Buzz Index за намиране на популярни търсени теми. Няма значение дали вашата тема е популярна, стига да има аудитория за нея и темата е точно фокусирана, тогава вашият блог трябва да е успешен. Всичко може да се счита за ниша, стига да има целева аудитория, независимо колко голяма или малка е аудиторията. Блогът за вашата котка може да бъде ниша или блогът за видовете семейство котки може да бъде по-голяма пазарна ниша, ако има хора, които се интересуват да чуят за вашата котка или видовете от семейството на котките … можете да дори изберете да изградите своята аудитория за пазар, който не съществува, но първо трябва да изградите своя блог.

3) Актуализирайте ежедневно (не по-малко)

Тази стъпка е задължителна, а не предложение. Ежедневното актуализиране на вашия блог не само поддържа блога ви по-интересен за читателите, но също така дава ежедневно ново съдържание на вашия блог, което го прави по-привлекателен за търсачките. Неактуализирането на вашия блог на случайни празници или един ден тук и там е разбираемо за повечето, но липсата на дни или седмици е неприемливо и най-вероятно ще доведе до неуспех на вашия блог. За да запазите трафика на блога си и да запазите интереса на посетителите си, е необходимо ежедневно да актуализирате блога си с множество записи. Трябва да се опитате да актуализирате вашия блог всеки ден с поне 3 или повече дневни записи. Най-добрият начин да постигнете това е да отделите 1-2 часа на ден за гледане на вашия блог и добавяне на нови записи. Може дори да е разумно да планирате определен час, който отделяте за вашия блог всеки ден. Подарете си работно време и се отнасяйте към блога си като към работа, какво се случва, ако не идвате на работа дни или седмици … губите пари или още по-лошо сте уволнени! Тук важи същото … ако не актуализирате блога си дни или седмици, ще загубите посетители.

4) Трафик

Това не е тайна. Трябва да имате трафик, за да печелите от блогове. Има много начини за изграждане на трафик. Платена реклама, безплатна реклама, вирусен маркетинг, маркетинг чрез търсачки, RSS / XML емисии и от уста на уста. Винаги трябва да използвате URL адреса на вашия блог в подписа на вашия имейл, дискусии във форума, табла за съобщения или други комуникационни медии. Трябва да изпратите URL адреса на вашия блог в търсачките и директориите на блоговете. Трябва да изпратите вашата RSS / XML URL емисия до услуги за пинг на блогове като Technorati, Ping-O-Matic и Blogdigger. Трябва да споделяте уверено своя блог със семейството, приятели, колеги, сътрудници и бизнес професионалисти, когато е свързан. Много блогове могат да се разглеждат като колекция от статии, за тази цел трябва да изпращате своите записи в блога (тези, които са ценни и продължителни статии) на синдикатори на съдържание като GoArticles.com или ArticleCity.com. След като бъдат изпратени, вашите статии могат да бъдат взети и публикувани от други. Номерът е да се уверите, че сте включили URL адреса на вашия блог в прохода “За автора”. Това създава популярност на връзките и препратки към вашия блог, когато някой вземе статията ви от синдикацията, след което публикува статията на уебсайта си, като пасажът „За автора“ е включен във всяка публикация, а връзката, която сте включили, е проследена и обходена и индексирани от търсачките. Представете си дали вашата статия е достатъчно популярна или достатъчно противоречива, за да създаде 10 000 публикации в мрежата. Търсачките са длъжни да намерят вашия сайт за нула време с толкова много публикации и да ви кредитират авторитет по темата, в замяна да увеличат ранга ви в търсачките. Малкото усилие за написването на добре написана статия е възнаграждаващо. Трябва да се опитате да напишете поне 1 статия с пълна дължина всяка седмица за синдикиране и да я изпратите на поне 10 членове.

5) Проследете вашия блог

Как да разберете дали вашият блог има трафик? Това, че никой не оставя коментари, не означава, че вашият блог не расте. Много посетители не оставят коментари, но те връщат посетители. Знам, че звучи налудничаво, но с блоговете хората се интересуват повече от това, което “ти” имаш да кажеш! Много посетители не коментират своя първи, втори или трети път. Някои изобщо не коментират, но са активни ежедневни посетители.

Проследяването на вашия блог не трябва да бъде прекалено сложно, обикновено обикновеният безплатен брояч на страници като StatCounter.com или Active Meter ще свърши работа. Инсталирайте (копирайте / поставете) кода в html на шаблона на вашия блог и започнете да проследявате посетителите си. По-добре е да използвате услуга, която ви дава разширен анализ на трафика, като информация за проследяване на ключови думи, информация за препратки и информация за търсачката. Посетителите, завръщащите се посетители и уникалните посетители трябва да бъдат стандартни за всяка услуга за броячи на страници, която изберете.

6) Слушайте аудиторията си

Когато използвате подходящия брояч на страници, трябва да започнете да виждате как другите намират вашия блог и ако чрез търсачките кои ключови думи се използват за намиране на вашия блог. Ако вашият блог постоянно се намира по 1 или повече ключови думи, фокусирайте блога си около тези ключови думи, за да го направите още по-мощен. Когато пишете заглавия на записи и записи, използвайте ключовите думи възможно най-често, като същевременно поддържате блога четлив и интересен.

7) Няколко блога

Използвайте множество акаунти в блогове, за да привлечете повече хора. Това означава, че трябва да имате блог с JournalHome.com, Blogger.com, LiveJournal.com, Blog-City.com, tBlogs.com и т.н. Колкото повече акаунти в блога, толкова по-добре. Можете да копирате / поставите от 1 блог към всички останали. Да имаш различни акаунти в блогове е като да имаш публикация в различни вестници. Това ви позволява да привлечете повече посетители и това също така увеличава шанса 1 от вашите блогове да бъде в резултатите от търсачката за вашите фокусирани ключови думи.

8) Кратко и кратко

Освен дългата статия на седмица за синдикиране и публикуване, вашите записи в блога трябва да са кратки и кратки (ако можете да му помогнете). Понякога има изключения от правилото и нямате друг избор, освен да записвате дълги записи в блога, но се опитайте да избегнете това колкото е възможно повече. Не искате вашите записи в блога да станат часове на четене. Посетителите обичат лесно да намират информация и да преглеждат вашите записи. Добре е да бъдете подробни и да предоставите полезна информация, но не включвайте безполезна информация или избягайте изречения, които отклоняват от вашата тема.

9) Дигитално изкуство

Опитайте се да включите нерекламни графики, снимки, снимки и изкуство в записите си в блога. Не твърде много. Веднъж седмично е добре. Графиката понякога може да оживи вашия блог. Разбира се, съдържанието на блога е най-важният аспект и не искате да засенчвате съдържанието си с графики, но показването на графики може да добави малко подправка към блога. Бъдете придирчиви към графиките си и се уверете, че отговарят на вашата тема за влизане. Трябва да добавите съдържание с графиката, поне надпис. Препоръчват се оригинални графики, снимки, картини и изкуство.

10) Дръжте го лично

Блогът е най-успешен, когато е личен. Опитайте се да включите личен опит, който е свързан с темата на вашия блог. Стойте далеч от деловия стил на писане. Пишете с по-личен стил и използвайте разкази от първо лице. Не пишете нито един от вашите записи като писма за продажби, а споделяйте отзиви за продукти и лични начинания.

11) Взаимодействайте с посетителите си

Вече имате трафика, който заслужавате. Трябва да започнете да взаимодействате с посетителите си. Създайте редовна тема като: „Съвет за пари в понеделник“ или „Картина на седмицата“, която примамва читателите ви да очакват всяка седмица с нетърпение.

Уведомете предварително читателите си за продукт, услуга или тема, която ще прегледате, и след това ще говорите по-късно. Ако президентът е трябвало да изнесе реч, тогава във вашия блог трябва да заявите, че “ще обсъдите речта и ще дадете мнението си след излъчването на речта. Коментарите ще бъдат оценени”.

Опитайте всичко възможно, за да намерите изключителна информация, която не разполагат с много. Не разкривайте поверителна или тайна информация, която се счита за незаконна или потенциално може да ви затрудни, но се опитайте да вземете лъжичката преди всички останали. Като например: Ако вашият блог е за Парис Хилтън (социалната светлина) и имате запис в блога за „Парис Хилтън се жени“, би било интересно за вашите читатели, ако имате действителна картина на годежен пръстен на Парис Хилтън. Дайте всичко от себе си, за да копаете и търсите в интернет ексклузивна информация и евентуално ще излезете с нещо полезно. Вашите читатели ще оценят това и ще покажат своята благодарност чрез препоръки от уста на уста. Представете си колко читатели ще кажат на своите приятели, семейство и други за информация, която могат да намерят само във вашия блог.

12) Правете пари

След като вашият блог придоби реална скорост и трафикът ви в блога се увеличи, е време да започнете да мислите за превръщането на вашия трафик в печалба. Трябва да използвате контекстна реклама, като Google AdSense или Chitika. Контекстната реклама обикновено е текстови връзки, които използват съдържанието на вашия блог, за да публикуват насочени реклами във вашия блог. Изплащането обикновено се основава на модел с плащане на кликване, което означава, че при всяко кликване върху реклама се получава малък процент от печалбата. В допълнение към контекстната реклама е добре да използвате и графична реклама като: BlogAds.com, Amazon.com, MammaMedia или General Sponsored Advertising.

13) Вие сте професионалист

Вече сте професионалист! Какво все още правите с тази безплатна услуга за хостинг на блогове? Време е да надстроите до хоствано от домейн решение. Трябва да вземете уеб хост и да изберете име на домейн за вашия блог, след което да проверите наличността му. Изберете софтуера за блогове, който искате да използвате, като например: Squarespace.com, WordPress.org, MovableType.org и др. Когато сте настроили новия си домейн в блога и сте готови за трафик, е време да обявите хода си за всички вашите предишни акаунти в блога. Последното ви влизане в блога трябва да бъде съобщение за преместване. Заглавието трябва да бъде “Преместено”, а в блога трябва да пише нещо като “Старият блог е преместен в Нов блог, моля, следвайте и маркирайте тази връзка за бъдещи справки. По този начин всички завръщащи се посетители и нови читатели не би трябвало да имат проблем с намирането на вашия нов домейн на блога.

На ниво професионален блогър може да искате да се обедините с 1 или повече други блогъри. Това ще създаде по-интересен и по-мощен блог. Старата поговорка „две глави е по-добре от една“, повече автори означават повече реклама и експозиция, защото всеки автор ще има собствен интерес към блога. Идеята на екипния блог е да го направи печеливш и полезен за всички автори, като същевременно продължава да се насочва към темата на блога и да поддържа блога интересен за посетителите.

Следването на тези техники за блогове трябва да направи вашето преживяване в блоговете много по-полезно. Няма гаранция, че вашият блог ще стане популярен или име на домакинство, но усилията трябва да ви доведат поне една крачка по-близо. Печеленето на пари онлайн не е изживяване за една нощ, както мнозина си мислят, но печеленето на пари онлайн е определено предвидима възможност. Освен това нарастващата популярност в мрежата не е преживяване за една нощ, но с времето, отдадеността и постоянството ще бъдете възнаградени с всички възнаграждения за блогове.

[ad_2]